Hoe voorkom je keuze stress bij het zoeken naar een geboortekaartje?
Wat zet je op een geboortekaartje?

HOE VOORKOM JE KEUZESTRESS BIJ HET ZOEKEN NAAR EEN GEBOORTEKAARTJE?

Naast misselijkheid en vermoeidheid, zal je toch ook opwinding voelen voor de tijd die komen gaat. Je kan niet wachten met het uitzoeken van de babykamer, het kiezen van een naam, en natuurlijk de zoektocht naar jouw perfecte geboortekaartje. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer. En sinds de algoritmes hebben ontdekt dat jij een geboortekaartje zoekt, worden er nog meer geboortekaartjes op je afgevuurd, die allemaal 'uniek' zijn. Je hebt geen idee meer wat je leuk vindt.... wat nu?! Ik ga je bij de hand pakken, want ik weet als geen ander hoe je verlamd kunt raken van de keuzestress. Het is belangrijk dat je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zet. Laten we het eens stap voor stap doorlopen.

 

  • 1. Begin op tijd - Het vinden van het geboortekaartje dat perfect bij jullie past, is niet iets wat je op het laatste moment wilt doen. Begin je zoektocht minstens twee maanden voor de geboorte van je baby. Dit geeft je voldoende tijd om te zoeken, te vergelijken en te voelen of het klopt wat je aan het doen bent.
  • 2. Doe het samen – Twee weten meer dan één. Jullie zullen niet beiden precies hetzelfde leuk vinden. Vergelijk de overlappende stijl en ga van daaruit verder. Heb je een partner die het niet zoveel boeit, ga eens met een goede vriendin, je moeder of je zus op zoek. Vaak als je dingen overlegt dan voel je zelf wel aan wat jíj wilt.
  • 3. Maak een wensenlijstje - Belangrijk zijn daarbij de stijl (clean, illustratief, luxueus, grappig), het thema (dieren, jungle, huis en tuin, bos, seizoenen, bloemen of de ruimte), het formaat van de kaart, en of je eenbijzondere afwerkingen wilt, zoals foliedrukof een originele vorm. Bedenk wat goed bij jullie zou passen, kijk bijvoorbeeld eens rond in je huiskamer en laat je inspireren door de kleuren en stijl. Bij het opstellen van een wensenlijstje is het ook belangrijk om je budget niet uit het oog te verliezen.
  • 4. Selecteer een aantal favorieten - Je hebt nu in je hoofd waar je naar op zoek bent. Je kun nu een keuze maken welke pagina je bezoekt. Maak ook gebruik van de filters die je boven elke collectie ziet staan. Scan de kaartjes en geef een hartje op de kaartjes die je aanspreken. Deze komen in je eigen collectie te staan.
  • 5. Laat het even liggen - Misschien heb je meteen al eentje gevonden die helemaal klopt. Bewerk het geboortekaartje nog wat zodat het beter past bij jullie. Misschien wil je een lettertype veranderen, dat geeft alweer een heel ander vibe. Bekijk de ontwerptips als je nog wat aanwijzingen nodig hebt. Laat het dan even liggen. Ga je focussen op andere zaken. Na een week kijk je er met een frisse uitgezoomde blik naar, en zie je vaak precies wat er nog mist of wat helemaal naar wens is.
  • 6. Bestel een proefkaartje - Het is fijn om je kaartje in het echt te zien. Zo gaat ie worden, het is net echt ;) Als je van een aantal (niet teveel) ontwerpen een echt proefkaartje in je handen hebt, is het veel makkelijker om aan te voelen of dat 'm is. Meer proefkaartjes bestellen kan natuurlijk ook, maar zorg ervoor dat je niet weer helemaal in de verlamming komt.
  • NB: Heb je alles klaarstaan en zie je toch opeens een kaartje waar je he-le-maal verliefd op wordt? Flikker dan alle bovenstaande punten uit het raam er ga ervoor! Je kunt het niet verkeerd doen. Luister naar je buikgevoel, daar zit immers degene voor wie het bedoeld is ;)