papiersoorten

PAPIERSOORTEN VOOR JE GEBOORTEKAARTJE

De papiersoort die je kiest is heel belangrijk voor de uitstraling van je kaart. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare papiersoorten.

Natuurkarton - 340 gram

Natuurkarton is een ongestreken hagelwitte papiersoort met een matte uitstraling. Kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Dit papiersoort is geschikt voor vrijwel alle kaarten

Biotop - 300 gram

Natuurlijke ongestreken papiersoort in gebroken wit met een natuurlijke matte uitstraling. Mooi glad zoals natuurkarton, maar door de licht creme kleur is het veel warmer. Let op: de kleuren worden dus ietsje geler.

Oud Hollands papier - 300 gram

Oud-Hollands papier is een witte ongestreken papiersoort en heeft een vrij grove structuur, wat de kaarten stoere uitstraling geeft. Het absorbeert meer inkt dan andere papiersoorten, en is niet zo geschikt voor ontwerpen met grote kleurvlakken want dan kan het kleurverschil en wat vlekken bevatten.

Tintoretto- 340 gram

Een hoogwaardige papiersoort, stevig, mat en offwit met een lichte structuur. Deze nieuwe papiersoort is prachtig voor vele ontwerpen, maar wordt niet gebruikt in combinatie met folie of stans. De structuur zit tussen linnen (lichte structuur) en oud-hollands (grof structuur) in. Als ik al eens een ontwerp op maat voor je heb gemaakt, is de kans groot dat dit het papier is wat je hebt gehad.

Duurzaam papier / Eco - 300 gram

Duurzaam papier is zoals de naam al zeht gemaakt vangerecycled papier met zichtbare vezels en een gladde toplaag voor een milieuvriendelijke keuze en uitstraling. Ik heb een collectie milieuvriendelijke geboortekaartjes voor je klaargezet met eenvoudige ontwerpen voor minimaal inktgebruik en uiteraard op duurzaam papier gedrukt.

 

Papiersoorten voor foliedruk en stanskaartjes

Voor de kaarten met goudfolie, zilverfolie, koperfolie en roségoudfolie zijn er 3 mooie papiersoorten geselecteerd.

Coated karton/crescendo - 300 gram

Dit is een gestreken papiersoort met een matglanzende toplaag aan beide zijden van je kaartje. Dit is de papiersoort met de laagste prijs. Let op met krassen.

Linnen - 300 gram

Linnen is een stevige ongestreken papiersoort en heeft een mooie lichte linnen structuur en is heel geschikt voor folie en stanskaarten.
Bij volle kleurvlakken kan het zijn dat het niet helemaal goed dekt. Afhankelijk van ontwerp is dit juist heel stoer of het is niet mooi. Wil je er zeker van zijn, bestel dan eerst een proefkaartje.

Soft Touch - 300 gram

Soft touch is een mat gelamineerde papiersoort met een fluweelzachte coating. Heel geschikt voor stanskaarten en kaartjes met folie. De structuur van de verf komt prachtig uit op deze papiersoort.

Exclusief: écht houten kaartjes!

Berkenhout

Geen papiersoort, maar een materiaalsoort: écht berkenhout met lichte nerven is 1 mm dik en erg stevig. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, zal elk kaartje een beetje anders zijn. Doordat de inkt niet helemaal dekt, blijf je de nerven zien. Dat geeft een stoer, natuurlijk en wat vintage effect. De kleuren hangen af van de nerf. Omdat geen dekwit wordt gebruikt, zal je wit en heel lichte kleuren niet zichtbaar zijn. Goed om daar rekening mee te houden. Bekijk de collectie houten kaartjes.