Over Studiopie
Studiopie > Over Studiopie

Hoi, ik ben Marieke Middendorp

Ik ben Marieke Middendorp, illustrator en woon in Eelde met mijn 2 tieners, 2 katten en een gekke pup. Studiopie bestaat al een aantal jaar als webshop waar ik onder andere ansichtkaarten, kalenders en posters verkoop. Het meest bekend is mijn dierenalfabet en de letterkaartjes. Ze zijn verkrijgbaar in mijn webshop en bij de verschillende verkooppunten in het land.  

Inspiratie haal ik voornamelijk uit dieren, zoals je misschien al had opgemerkt. Ik speel regelmatig en meestal per ongeluk grappige scenes af in mijn hoofd en 'denk' vaak voor ze.

Mijn werk doe ik met bezieling en aandacht, en het ontwerpen van geboortekaartjes heeft voor mij een diepere laag. De periode van zwangerschap en de geboorte van je kind is zo’n intens moment in je leven. Je wordt overspoeld door heftige gevoelens van kwetsbaarheid, verlangen, trots, (oer)kracht, angst misschien en onzekerheid. En zóveel liefde. Onvoorwaardelijk en oneindig. 

In mijn ontwerpen doe ik mijn best om al die emotie te verpakken als een mooi pakketje met een strikje erom en een grapje erbij. 

Als je nog vragen voor me hebt, dan hoor ik graag van je!