De papiersoort die je kiest is heel belangrijk voor de uitstraling van je kaart. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare papiersoorten. Wil je zien hoe je kaartje er in het echt uitziet en voelt? Je bestelt voor maar 1 euro je eerste proefkaartje. (€ 2,50 voor kaartjes met foliedruk). In de prijscalculator op de detailpagina van het kaartje van je keuze kun je de totaalprijs uitrekenen. 

Natuurkarton - 340 grams

Natuurkarton is een ongestreken hagelwitte papiersoort met een matte uitstraling. Kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Dit papiersoort is geschikt voor vrijwel alle kaarten.

Biotop - 300 grams

Natuurlijke ongestreken papiersoort in gebroken wit met een natuurlijke matte uitstraling.

Oud Hollands papier - 300 grams -  (toeslag)* 

Oud-Hollands papier is een ongestreken papiersoort van en heeft een mooie lichte structuur en is net niet spierwit, wat de kaarten een natuurlijke en luxe uitstraling geeft. Oud-Hollands papier absorbeert meer inkt dan andere papiersoorten, en is niet zo geschikt voor ontwerpen met grote kleurvlakken want dan kan het kleurverschil en wat vlekken bevatten. 

*varierend van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Duurzaam papier - 300 grams -  (toeslag)* 

Gerecycled papier met zichtbare vezels en een gladde toplaag voor een milieuvriendelijke keuze en uitstraling. 

PAPIERSOORTEN VOOR FOLIEKAARTEN

Voor de kaarten met goudfolie, zilverfolie, koperfolie en roségoudfolie zijn er 2 mooie papiersoorten geselecteerd.

Coated karton - 300 grams

Dit is een gestreken papiersoort met een matglanzende toplaag aan beide zijden van je kaartje.

Linnen - 350 grams - (toeslag)*

Linnen is een stevige ongestreken papiersoort en heeft een mooie lichte linnen structuur (zoals canvasdoek, maar dan lichter)
Bij volle kleurvlakken kan het zijn dat het niet helemaal goed dekt. Afhankelijk van ontwerp is dit juist heel stoer of het is niet mooi. Wil je er zeker van zijn, bestel dan eerst een proefkaartje.

*varierend van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

PAPIERSOORTEN VOOR POSTERS

Ivercote G - 260 grams 

Prachtig en stevig papier met een silk toplaag wat een glad oppervlak geeft, waardoor het heel geschikt is voor postertjes.

FSC® certificering

Alle aangeboden papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.